08 marzo 2012

agenda: 15 marzo Asamblea por una educación pública de calidad

Bones a tothom,

Vos convocam a la constitució de l'assemblea de l'embut, per tal de parlar del projecte que vos adjuntam i iniciar un conjunt d'iniciatives per dignificar i aturar les retallades que pateix l'educació pública.

El proper dijous 15 de març a les 18h. en el CEIP ES PONT de Palma, C/ Indalecio Prieto, s/n (Al barri de Son Gotleu just abans de la pujada pel pont que va cap al Rafal)

Hi haurà servei de guarderia pels infants que venguin amb els seur pares i mares.

Vos adjuntam un arxiu amb la proposta que ha sortit d'un grup de mares i pares.

Qualsevol dubte o pregunta vos podeu dirigir al correu plataformacrida@gmail.com

Per favor implicau-vos i veniu si voleu que les coses canviin.

Salut! 

Assemblea de l'embut
Introducció 
Un grup de pares i mares molt dolguts per la situació que des de fa temps està patint l’educació pública i sobretot pels retalls que els  darrers mesos s’han anat produint, hem anat parlant  i ens hem adonat que  cal mobilitzar-nos  per demostrar la nostra insatisfacció amb el que està succeint. 
Ens hem inspirat amb la plataforma Badalona es mou http://badalonaesmou.blogspot.com/p/demanar-samarretes.html i hem elaborat aquest document per donar-vos a conèixer la nostra proposta. 
  
El principi que ens mou 
Pensam que l’Ensenyament Públic ha de garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats d’infants, jovent i de la societat en general. En aquest sentit, entenem que qualsevol política que vagi en detriment dels serveis públics provoca que el pes de la crisi recaigui sobre les esquenes dels sectors més desafavorits. 
Ens toca a  totes i a tots els que creiem que l’educació és un dret, reivindicar el compliment d’aquest, i unir-nos per demanar a l’administració pública que compleixi el seu deure de dotar-la dels recursos necessaris perquè ens poguem beneficiar tots els ciutadans i ciutadanes. 

L’embut
En sentit literal és per allà on no volem passar. 
Per altre part també ens pot servir per cridar amb  més força i així ser escoltades i escoltats. Què pretenem? 
Que tota la comunitat educativa: mestres, pares, mares, nins, nines, personal de serveis, padrines, padrins... ens mobilitzem conjuntament contra les retallades a l'ensenyament públic a través de la plataforma “CRIDA”, una iniciativa on pretenem lluitar contra els problemes que està patint l'escola pública i que per fer-ho durem a 
terme diferents accions com l’anomenada “EL DIJOUS DE L’EMBUT”.  

L’Assemblea de l’embut 
Serà l’òrgan que regirà la plataforma. Tothom que recolzi aquesta iniciativa podrà formar part de l’assemblea: infants, mares, pares, Amipas, mestres, centres escolars, padrines, padrins... Aquesta assemblea es reunirà totes les vegades que els seus membres ho creguin pertinent i serà la que elaborarà el manifest de la plataforma CRIDA i serà l’òrgan de debat i l’espai per consensuar i donar a conèixer diferents propostes lligades a aconseguir un ensenyament públic de qualitat. 

El dijous de l’embut
La iniciativa "El dijous de l’embut" consisteix en que mares, pares, mestres, personal de l’escola, infants, padrins i qualsevol persona que es solidaritzi amb la causa portin cada dijous de la setmana una camiseta verda amb el lema:  CRIDA PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT  

Una eina de lluita: LES CAMISETES    
El verd, és molt esperançador, per això l’hem escollit,  ara ja no serà només  un color o una camiseta, sinó la forma de defensar tothom plegat una educació pública de qualitat. 
Pensam que triant l’eina de la camiseta amb el missatge: Crida, per una educació pública de qualitat estem treballant per la UNITAT de la Comunitat Educativa amb una imatge molt visual. 
Per això demanam a les escoles que vulguin afegir-se que es coordinin professorat i famílies, per tal, que el fet de portar aquesta camiseta visualitzi la unió de tota la comunitat educativa per aconseguir una fita comuna.
Com fer la demanda de camisetes: 
1. Sol·licitar per correu electrònic a:  plataformacrida@gmail.com Heu de posar nom del centre que ho sol·licita, model home/dona, nin/nina  amb les talles i en cas dels nins millor l’edat i la quantitat. 
2. Vos retornarem el correu amb la informació de com es farà el pagament i com es recolliran les camisetes. 
Les camisetes tenen un cost de 3,50€ És important que portem la camiseta però pensau que també és molt important participar a l’assemblea per fer noves propostes. 

Creació d’un bloc a la xarxa 
Mitjançant aquesta eina tots els centres i persones vinculades amb la iniciativa podrem estar en contacte permanent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario